Bescherming en controle van computer pauzeren en hervatten

Door de pauzering van de bescherming en de controle van de computer schakelt u alle beschermings- en controleonderdelen van Kaspersky Endpoint Security een bepaalde tijd uit.

De status van het programma wordt via het programmapictogram in het systeemvak van de taakbalk weergegeven.

Het pauzeren of hervatten van de bescherming en de controle van de computer is niet van invloed op scan- of updatetaken.

Als de netwerkverbindingen al tot stand zijn gebracht wanneer u de bescherming en de controle van de computer pauzeert of hervat, ziet u een melding over de beëindiging van deze netwerkverbindingen.

Zo pauzeert u de bescherming en de controle van de computer:

1. Klik rechts om het contextmenu van het programmapictogram in het systeemvak van de taakbalk te openen.
  2. Selecteer in het contextmenu Bescherming pauzeren (zie onderstaande afbeelding).

Dit contextmenu is beschikbaar als Wachtwoordbeveiliging is ingeschakeld.

3. Selecteer één van de volgende opties:
    • Pauzeren gedurende <tijdsperiode> - de bescherming en de controle van de computer worden na de gekozen tijd in de onderstaande vervolgkeuzelijst hervat.
    • Pauzeren tot de herstart van het programma- de bescherming en de controle van de computer worden hervat nadat u het programma opnieuw hebt opgestart of nadat u het besturingssysteem opnieuw hebt opgestart. De automatisch start van het programma moet ingeschakeld zijn om deze optie te gebruiken.
    • Pauzeren- de bescherming en de controle van de computer worden hervat wanneer u beslist die opnieuw in te schakelen.
  4. Klik op Bescherming pauzeren.

Kaspersky Endpoint Security pauzeert de werking van alle beschermings- en controleonderdelen die niet zijn gemarkeerd met een hangslot () in het beleid. U wordt aanbevolen het Kaspersky Security Center-beleid uit te schakelen alvorens deze bewerking uit te voeren.

Contextmenu van het programmapictogram

Zo hervat u de bescherming en de controle van de computer:

1. Klik rechts om het contextmenu van het programmapictogram in het systeemvak van de taakbalk te openen.
  2. Selecteer in het contextmenu de optie Bescherming hervatten.

U kunt de bescherming en de controle van de computer op elk moment hervatten, ongeacht de optie voor het pauzeren van de bescherming en de controle van de computer die u eerder hebt gekozen.